Enstrm & Blom

Kopp 20

Kopp som är väl lämpad både för stora och små. Stadig i sitt utförande. På bilden ser man förhållandet mellan Kopp 20 och Mugg 30. Tillhör vår kollektion av funktionellt vardagsgods som tål att användas ofta. Tillverkad i Häggesled.

MATERIAL
Glaserad stengodskeramik

MÅTT
Volym:20cl Höjd:6,5cm Diameter:8cm Vikt:250g

Varje kopp är handtillverkad och helt unik, därför kan måtten variera något.

FÄRG
Finns i färgerna Skörd, Skare, Blåbär, Bölja och Skägglav. Varje kopp är handdoppat i glasyr och helt unik, därför kan färgen skifta litegrann.

TILLVERKNING
All vår keramik tillverkas för hand i verkstan i Häggesled. När ytan blivit läderhård förses kruset med fotring och stämpel och får långsamt torka under några dagar. Den skröjbränns sedan till knappa 1000 °C. När den svalnat doppas koppen i glasyr och bränns ytterligare en gång. Temperaturen är då kring 1250 °C, exakt gradantal beror på glasyrens kulör och specifikation. Processen från lerklump till färdig kopp tar effektiv tid ett par veckor.

SKÖTSELRÅD
Vår keramik är tillverkad för att fungera i vardagen. Den tål ugn, micro och kan diskas i diskmaskin. Frostfri och vattentät. Dock rekommenderar vi att man strax efter användning diskar oglaserade ytor som kommit i kontakt med exempelvis olja eller tomat, då de kan lämna fläckar på godset.

Pris: 270kr