Enstrm & Blom

Workshops & kurser

Kom till vår verkstad och skapa egen keramik!

Förslag och priser hittar du på:

https://enstromblom.se/workshops/prislista-workshops/

Du formger lera med hjälp av olika tekniker; kavla och ringla, tumma och dreja, efter egen lust och design. Fokus på våra workshops är främst att göra något roligt samtidigt som man umgås, snarare än att gå själva ämnet på djupet; vi ser det som en introduktion eller en lättsam fortsättning. Framförallt kavlas det, vilket är ungefär som att kavla pepparkaksdeg. Har du ett fat du tycker om och vill använda som förlaga, får du gärna ta med detta. Då kan du kavla ut en platta av lera,  att sedan lägga i det befintliga fatet. Vi har även ett urval av fat och formar, stämplar och mönster på plats, som du kan använda dig av. Titta gärna in på våra anslagstavlor på Pinterest för mer inspiration vad man kan skapa i lera -länk i sidfoten.

Dreja kan man också göra förstås! En drejskiva finns, så man får turas om och räkna med att vara lite självgående.

Vi tar hand om de efterföljande stegen; torkning, bränning, glasering och bränning igen. Deltagaren gör alltså endast det första steget som är själva formgivningen. Valbara glasyrer (färger) är bl a vit, svart och ljusgrön. Det tar vanligtvis ca en månad innan godset är klart. Man kan antingen hämta de färdiga alstren eller få det skickat mot en kostnad från 150kr/kartong.

Observera att det under vinterhalvåret kan vara lite kyligt i verkstan så ta gärna med en extra tröja om du blir frusen!

Du bokar en egen workshop med dina vänner, efter eget önskemål kring dag och tid, vardag som helg. På vår mysiga övervåning finns möjlighet att ta paus över en fika eller enklare middag ni själva tar med er.
Skicka din förfrågan till anna@enstromblom.se -vi svarar så snart vi kan!

Pssst!… vill du hellre ta en privatlektion i lugn och ro? Se vår prislista för några olika alternativ. Du hittar den på enstromblom.se/prislista-workshops

Varmt välkommen hälsar Enström & Blom!